ZAVRŠETAK NASTAVE U ŠKOLSKOJ 2023/2024.GODINI

Učenici drugih i četvrtog razreda svoju nastavu završavaju po Nastavnom/školskom kalendaru sa srijedom 12.06.2024.godine i realizovanih 175 nastavnih dana. U odjeljenjima drugih i četvrtog razreda Nastavni plan i program je upotpunosti realiziran, odnosno  nadoknađeni su svi časovi koji nisu bili realizirani zbog štrajka upozorenja prosvjetnih radnika. Učenici trećih, petih, šestih, sedmih i osmog razreda svoju nastavu završavaju zaključno sa petkom 14.06.2024.godine, odnosno do potpune realizacije Nastavnih planova i programa u skladu sa Zakonom i važećim Pravilnikom.

Molimo učenike da na vrijeme izmire sve obaveze prema školi (vraćanje udžbenika, vraćanje knjiga lektire, sportske opreme i drugih školskih predmeta i opreme).

Podjela uvjerenja za učenike od II do VIII razreda je u utorak 25.06.2024 godine u 10 sati.

Želja nam je  da ljetni raspust bude ispunjen srećom, radošću i zadovoljstvom. Nadamo se da će se naši učenici dobro odmoriti, zabaviti i pripremiti za nova školska iskušenja koja počinju u septembru. Svim našim učenicima i njihovim porodicama želimo dobro zdravlje i lijep odmor od škole i školskih obaveza.