Obavještenje – Početak nastave u školskoj 2024/2025.godini

Ljetni raspust se bliži kraju i dolazi nam nova školska godina.

Nastava u novoj 2024/2025. školskoj godini počinje u ponedjeljak 02.09.2024.godine u 8,00 sati za odjeljenja od drugog do devetog razreda, Učenici će prvi čas imati sa razrednicima, a nastava će se realizovati u skraćenom obliku. Predmetni nastavnici  koji po rasporedu imaju časove ponedjeljkom će obići učenike u učionicama i dati upute za rad u novoj školskoj godini i informacije o potrebnom priboru i opremi za nastavu.Sve aktivnosti u .školi završavaju  nakon kraja drugog časa ( 9 sati, 35 minuta).

Napominjemo da će svi učenici zadužiti udžbenike  u školi.  Škola je izvršila nabavku nedostajućih kompleta udžbenika od V do IX razreda, te javnu nabavku udžbenika od prvog do četvrtog razreda koju će finansirati Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Učenici VI-1 razreda prvi čas imaju u kabinetu muzičke kulture, a učenici VI-2 u kabinetu engleskog jezika. Razrednice šestih razreda su Alma Šuman i Selma Islamović Karavdić.

Produženi boravak škole počinje sa radom u ponedjeljak 02.09.2024.godine. Prijave za produženi boravak možete izvršiti na e-mail adresu: produzeni.boravak@osvs.edu.ba.. U prijavi molimo da upišete razred koji dijete pohađa zbog organizacije grupa i utvrđivanja mogućnosti prijema učenika zbog ograničenog raspoloživog prostora.

Prema Odluci Vlade Kantona Sarajevo cijena produženog boravka je 140 KM, a detaljnije informacije  o radu produženog boravka biće dostupne u narednim danima.

Molimo roditelje učenika korisnika usluga produženog boravka koji nisu izmirili obaveze za prethodni period za iste izmire do potpisivanja novih ugovora..

I ove školske godine nastavu iz predmeta tjelesni i zdravstveni odgoj realiziramo u dvoranama KSC “Skenderija”..

Za  naše učenike smo dodatno opreili i osvježili školu.

Krećemo zajedno u savladavanje vještina i znanja uz lijepo druženje i pristojno ponašanje

Dobro nam došli