ZAVRŠETAK NASTAVE ZA PRVE I DEVETE RAZREDE U ŠKOLSKOJ 2023/2024.GODINI

Učenici prvih razreda svoju nastavu završavaju po Nastavnom/školskom kalendaru sa srijedom 05.06.2024.godine i realizovanih 170 nastavnih dana. U odjeljenjima prvih razreda su nadoknađeni časovi koji nisu bili realizirani zbog štrajka upozorenja u skladu sa Pravilnikom. Učenici prvih razreda zajedno sa učenicima drugih i trećih razreda u srijedu 05.06.2024.godine realizuju vanučioničku nastavu u Bojniku.

Učenici devetog razreda svoje školske aktivnosti zavrpavaju zaključno sa petkom 07.06.2024.godine. Eksterna matura za učenike devetog razreda će se realizovati po satnici i rasporedu koji je dostavilo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo 12.06.2024.godine i 13.06.2024.godine.  Molimo učenike devetih razreda da na vrijeme izmire sve obaveze prema školi ( vraćanje udžbenika, vraćanje knjiga lektire, sportske opreme i drugih školskih predmeta i opreme).

Napominjemo da je u petak 07.06.2024.godine planirana „Šetnja sa maturantima“ u organizaciji Općine Centar. Učenici trebaju doći ispred škole u 9 sati i 30 minuta odjeveni u bijele majice. Polazak na šetnju ispred Općine Centar je u 10 sati zajedo sa maturantima drugih škola i predstavnicima Općine Centar. . Program će se održati na platou ispred Narodnog pozorišta. Sve aktivnosti će se završiti do 12 sati. Učenicima skrećemo pažnju da je strogo zabranjeno donošenje i korištenje pirotehničkih sredstava, te ostalih predmeta koji mogu ugroziti ličnu i opću sigurnost. Učenike molimo za dostojanstveno i pristojno ponašanje.

Podjela uvjerenja za učenike prvih razreda je 21.06.2024.godine u 10 sati.

Podjela svjedočanstva i ostale dokumentacije za učenike devetih razreda je u utorak 18.06.2024.godine u 12 sati.

Našim prvačićima želimo ugodan ljetni raspust sa željama da im prvi ljetni raspust bude ispunjen srećom, radošću i zadovljstvom.

Učenicima devetog razreda želimo puno sreće na eksternoj maturi i upisu u srednje škole, kao i svu sreću u nastavku školovanja. Devet godina druženja je brzo prošlo , nadamo se da smo zajedno kreirai lijepe uspomene i sjećanje na školeske dana. Uz želje za dobro zdravlje, uspjeh u daljem školovanju i životu našim maturantima poručujemo da su vrata škole za njih uvijek otvorena, ponosni smo za njih i na sve što su dali za svoju školu. Sretno