Obilježavanje Dana sjećanja na ubijenu djecu opkoljenog Sarajeva

U utorak 07.05.2024.godine na dostojanstven i prigodan način biće obilježen Dan sjećanja na ubijenu djecu opkoljenog Sarajeva. Naša škola tradicionalno sudjeluje u obilježavanju Dana sjećanja njegujući kulturu sjećanja i empatiju kod naših učenika. Manifestacija obilježavanja Dana sjećanja će se održati na lokalitetu Spomen obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva u Velikom parku sa početkom u 13 sati. Ispred naše škole a obilježavanju učestvuju učenici od VI do IX razreda. Polazak na obilježavanje je planiran ispred škole u 12 sati i 25 minuta (poslije petog časa). Povratak sa obilježavanja je oko 14 sati. Učenici na obilježavanje idu u pratnji razrednica/razrednika i odgovornih osoba ispred škole.
Molimo sve učenike za dostojanstveno ponašanje i praćenje uputa razrednica, razrednikam stručnih radnika škole i organizatora manifestacije.
Pozivamo sve roditelje učenika i sugrađane koji su u mogućnosti da nam se pridruže i da na dostojanstven način odamo počast ubijenj mladosti Sarajeva.