Završetak nastave za učenike prvih i devetih razreda

U skladu sa Školskim kalendarom koji je donijelo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje nastava za učenike prvih razreda i devetih razreda završava sa 06.06.2023.godine i realizovanih 170 nastavnih dana.

Podjela uvjerenja za učenike prvih razreda je 19.06.2023.godine u 10 sati.

Podjela svjedočanstava i ostale dokumentacije za učenike devetog razreda je 19.06.2023.godine u 12 sati.

Eksterna matura će se održati 14.06.2023.godine i 15.06.2023.godine po satnici koji će utvrdili Ministarstvo za odgoj i obrazovanje.

Molimo učenike da na vrijeme izmire sve obaveze prema školi (vraćanje udžbenika, knjiga lektire, sportske opreme, opreme za hor, izmirivanje obaveza za dječiju štampu  i slično).

Našim prvačićima želimo ugodan i sretan prvi školski ljetni raspust i zakazujemo im novo druženje u mjesecu septembru. Želimo da dane raspusta provedu u dobrom zdravlju, dječijoj igri, sreći i radosti.

Našim maturantima se zahvaljujemo na prelijepom devetogodišnjem druženju i izuzetnom doprinosu radu škole. Nadamo se da će ostvariti dobre rezultate na eksternoj maturi i upisati se u srednje škole po svojim željama.

Uz želje za uspješan nastavak školovanja u srednjim školama, uz dobro zdravlje i porodičnu sreću poručujemo im kako su vrata naše škole za njih uvijek otvorena. Sretno dragi naši, ponosni smo na vas