Škola skijanja

Škola skijanja
Učenici šestog razreda naše škole u naredne dvije sedmice pohađaju školu skijanja na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici. Od ponedjeljka 27.02.2023.godine odjeljenje VI-1 razreda će krenuti sa realizacijom škole skijanja. Sve upute i preporuke učenicima su date na časovima odjeljenske zajednice ali ćemo ponoviti najvažnije.
Okupljanje učenika na parkingu Vrbanja u 8,00 sati, povratak na isto mjesto oko 14 sati. Učenici trebaju da se odjenu za boravak na planini (skafanderi, tople čizme, kape, rukavice). Užina, topli napitak- čaj, voće, zdrave grickalice (bademi,suho voće, grožđice,…) i energetske pločice su poželjne za ishranu učenika. Škola je pripremila skije, učenici koji imaju svoju opremu istu mogu ponijeti i koristiti. Pancerice učenici svaki dan poslije povratka sa planine nose kući radi sušenja istih. U pratnji učenika je nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja Eldin Čeho, a podrška realizaciji škole skijanja u prvoj sedmici će biti instruktorica skijanja Josipa Mijić.
Nadamo se pogodnim vremenskim uslovima za neometanu realizaciju škole skijanja i boravak naših učenika na planini i čistom zraku.
Sretno