Informacija o početku nastave u novoj školskoj godini

U skladu sa školskim kalendarom koje je donijelo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo nastava u novoj školskoj 2022/2023.godini počinje u četvrtak 01.09.2022.godine. Nastava za odjeljenja od II do IX razreda počinje u 8,00 sati i prvi školski čas učenici će imati sa svojim učiteljicama i razrednicama.

Detaljnije informacije o terminu svečanog prijema prvačića biće dostupne krajem mjeseca, nakon završetka augustovskog upisnog roka i u koordinaciji sa Službom za obrazovanje Općine Centar.

Napominjemo da je Općina Centar obezbjedila ruksake sa školskim priborom i udžbenike za učenike prvih razreda, a Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo udžbenike za učenike od V do IX razreda. Federalno ministarstvo za obrazovanje je obezbjedilo udžbenike za učenike koji dolaze iz porodica u stanju socijalne potrebe (II – IV razred) . Škola posjeduje određeni broj polovnih udžbenika u školskoj biblioteci koji će biti podjeljeni ućenicima.u skladu sa prioritetima ( socijalni status, porodice u kojima se više učenika školuje).

Po pitanju nabavke školskog pribora i ostale potrebne opreme ne treba žuriti i istu nabavljati nakon konsultacija sa učiteljicama i predmetnim nastavnicima.

Vidimo se uskoro