ZAVRŠETAK NASTAVE ZA PRVE I DEVETE RAZREDE

Danas smo na zasluženi odmor ispratili učenike prvih i devetog razreda. Naši prvačići idu na svoj prvi ljetni raspust a učenici devetog razreda prije pravog ljetnog odmora imaju još nekoliko važnih obaveza. Eksterna matura za učenike devetog razreda će se realizovati 16 i 17 juna po rasporedu koji je donijelo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i to:
16.06.2022.godine u 9 sati – Bosanski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Srpski jezik i književnost
16.06.2022.godine u 11 sati – Engleski jezik
17.06.2022.godine u 9 sati – Matematika.
Testovi se rade 60 minuta, a učenici će eksternu maturu polagati u muzičkoj sali škole. Potrebno je da učenici na polaganje ponesu dokumental hemijsku olovku i grafitnu olovku. Nije dozvoljena upotreba digitrona, mobitela i drugih pomagala.
Prvi upisni rok za upis u srednje škole počinje 21.06.2022.godine.
Podjela uvjerenja o završenom prvom razredu je 20.06.2022.godine u 10 sati u učionicama odjeljenja prvih razreda, a podjela dokumentacije za učenike devetog razreda je 20.06.2022.godine u 14 sati u kabinetu hemije.
Molimo učenike devetog razreda da sve obaveze prema školi izvrše na vrijeme (vraćanje knjiga i udžbenika, razduživanje školske opreme i izmirivanje drugih obaveza).
Učenicima devetog razreda želimo puno sreće na eksternoj maturi i prilikom upisa u srednje škole uz iskrene želje za dobro zdravlje i porodičnu sreću. Našim maturantima se zahvaljujemo za devet godina lijepog druženja i zajedničkog rada, uz poruku da su bili i ostaju dio naše škole i vrata škole će za sve njih uvijek otvorena.
Našim prvačićima želimo ugodan zasluženi prvi školski ljetni raspust uz želje za lijep odmor poslije duge nastavne godine.