Početak nastave u školskoj 2021/2022.godini

Dragi učenici, poštovani roditelji učenika, uvažene kolege

u srijedu 01.09.2021.godine počinje nova školska godina.

Ovu školsku godinu počinjemo u našoj školi i školskim klupama. Škola se priprema da primi sve svoje učenike, a radnici škole će izaći način da se poštuje propisani razmak između učenika.

Nastava za učenike od II do IX razreda počinje u srijedu 01.09.2021.godine u 8,00 sati. U skladu sa Uputstvom o organizaciji i realizaciji nastave, te epidemiološkim preporukama učenici će za vrijeme nastave boraviti u jednoj učionici sa izuzetkom pojedinih nastavnih predmeta ( informatika, tehnička kultura, osnove tehnike i engleski jezik.

Raspored učionicama u razrednoj nastavi je nepromijenjen i učenici razredne nastave idu u učionice. koje su ranije koristili njihovi razredi. Izuzetno, ukoliko ne budemo uspjeli napraviti raspored sjedenja u kojem bi ispoštovali 1 metar razmaka između učenika  u V-1 razredu učenici će biti smješteni u muzičku salu škole ( III sprat).

Raspored učionica u predmetnoj nastavi:

VI-1 razred – Kabinet Bosanskog jezika i književnost/ Hrvatskog jezika i književnosti/Srpskog jezika i književnosti (I sprat)

VII-1  – Kabinet Historije i Geografije ( II sprat)

VIII razred – Kabinet Fizike ( II sprat)

IX razred – Kabinet Hemije i Biologije ( I sprat)

Prvi dan škole učenici će dobiti rasporede i upoznati se sa obavezama, te sa dijelom predmetnih nastavnika. Učenici će se zadržati jedan školski čas.

Svečani prijem prvačića je u srijedu 01.09.2021.godine u slijedećima terminima:

I-1   – 11 sati i 30 minuta

I-2 – 12 sati

Svečani prijem prvačića će se zbog nestabilnih vremenskih prilika održati u muzičkoj sali škole uz obavezno poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera. Roditelji prvačića će biti obavješteni od strane pedagogice škole o rasporedu učenika u odjeljenja.

Učionica I-1 razreda se nalazi na drugom spratu škole, a učionica I-2 se nalazi u prizemlju škole.

Učenici u školu ulaze bez zadržavanja u školskom dvorištu i uz poštivanje epidemiološkog protokola ( zaštitne maske, dezinfekcija ruku i obuće na ulazu u školu. Učenici od I do V razreda zaštitne maske ne nose u učionicama, a za vrijeme kretanja kroz školu nose zaštitne maske. Učenici predmetne nastave čitavo vrijeme u školi nose zaštitne maske. Časovi traju 45 minuta, mali odmor 5 minuta a veliki odmor 20 minuta. Veliki odmor je poslije trećeg časa. Za vrijeme velikog odmora učenici razredne nastave mogu u pratnji učiteljice odmor provesti a školskom dvorištu ukoliko to vremenski uslovi dozvole. Učenici predmetne nastave veliki odmor provode u svojoj učionici. Dolazak i ulazak roditelja u školu je propisan Uputstvom o organizaciji i realizaciji nastave. Roditelje molimo za razumjevanje situacije i poštivanje uputstva vezano za privremenu mjeru zabrane ulaska u školski objekat, izuzev u izuzetnim situacijama.

U srijedu 01.09.2021.godine počinje sa radom i produženi boravak u našoj školi. Radi naše lakše i bolje organizacije molimo sve zainteresirane da se prijave na e-mail adresu: produženi.boravak2021@osvs.edu.ba.

Fiskulturna sala škole je privremeno zatvorena za korištenje zbog tehničkih razloga tako da će se u prvim danima školske godine nastava iz predmeta tjelesni i zdravstveni odgoj realizovati u učionicama i dvorištu škole. S obzirom da ne možemo predvidjeti situaciju oko fiskulturne sale škole planirano je da od polovine septembra ili od počeka oktobra mjeseca nastava iz predmeta tjelesni i zdravstveni odgoj bude realizirana u KSC “Skenderija”.

Svi smo uzbuđeni ali molimo za ozbiljnost i poštivanje propisanih mjera, preporuka i uputa radnika škole.

Molimo sve učenike za ozbiljnost u ponašanju i radu, roditelje učenika za razumjevanje i podršku vezano za poštivanje Uputstva i preporuka,

Svim učenicima, roditeljima učenika, učiteljima, nastavnicima i radnicima škole želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu.

Dobro nam došli….