Dan naše škole

Još jedna školska godina se bliži kraju, krajem maja ili početkom juna tradicionalno obilježavamo Dan naše škole. Nažalost, i ove godine nismo u prilici zbog epidemioloških razloga i propisanih mjera Dan škole obilježiti školskom priredbom i drugim pratećim aktivnostima. Za ovaj Dan škole pripremili smo pregršt radova sa školskih sekcija, radova naših vrijednih učenika i nastavnika, vizuelni presjek aktivnosti i dešavanja u našoj školi. Online Dan škole će se realizovati u četvrtak 03.06.2021.godine na Youtube kanalu škole sa početkom u 10 sati. Link sa Youtube kanala će biti postavljen na školskoj web i facebook stranici. Pored prezentacije radova učenika u ovoj sedmici ( 31.05. – 04.06.2021 godine) nizom aktivnosti ćemo obilježiti Dan naše škole. Ovi dani će u potpunosti biti posvećeni našim učenicima, njihovom dobrom raspoloženju, zajedničkom druženju i opuštanju nakon duge školske godine koja je protekla u vremenu pandemije. Planirane su brojne školske radionice, vanučionička nastava, izleti, posjete, studijska putovanja, likovne radionice, zabava i igre sa drugarima u školskom dvorištu.

Pozivamo sve naše sadašnje i bivše učenike, roditelje učenika, radne kolege i sve prijatelje naše škole da prate naše aktivnosti i da nam kao i uvijek do sada daju podršku da dalji rad u najboljem interesu naših učenika. Koristimo se prilikom da svim prijateljima škole koji su nam i u ovoj godini bili pomoć i podrška uputimo riječi zahvalnosti za svaki doprinos radu škole. Veliko HVALA svima koji su na bilo koji način podržali naše učenike, roditelje učenika, radnike škole, našu JU OŠ “Vladislav Skarić”

Naša škola nastavlja svoju misiju odgoja i obrazovanja mladih generacija, iz godine u godinu stvarajući bolje uslove za boravak i rad učenika. Na tom putu uvijek bude prepreka i poteškoća ali ništa nije teško kada znamo da pomažemo i otvaramo put novim generacijama u svijetlu budućnost, Vedra i nasmijana lica naših učenika i budućih prvačića daju snagu da se svi problemi prevaziđu i da se čvrstim korakom nastavi neprekidni proces učenja i poučavanja

Sretan Dan škole