Upute za prvi dan škole i dolazak u školski objekat

Dragi učenici, poštovani roditelji učenika u utorak 01.09.2020.godine počinje nova školska godina. U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, smjernicama i preporukama zavoda za Javno zdravstvo Kantona Sarajevo, Kriznog štaba Ministarstva zdravstva F BiH, te Uputstvom i naredbom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo potrebno je da se pridržavamo određenih mjera a u cilju zaštite zdravlja učenika, radnika škola, roditelja i stanovništva.

U utorak 01.09.2020.godine je svečani prijem prvačića je u 11 sati i 30 minuta u dvorištu škole. U slučaju kiše prijem prvačića će biti u sali za tjelesni odgoj.

Učenici svih odjeljenja od II do IX razreda će putem online platforme imati čas sa razrednicama sa početkom u 8,00 sati za predmetnu nastavu, te u terminima u kojima su učiteljice obavjestile učenike za razrednu nastavu.

U 14 sati je prijem učenika šestog razreda i upoznavanje sa razrednicom i predmetnim nastavnicima u muzičkoj sali škole.

Roditeljski sastanak za učenike prvog razreda je u 19 sati u muzičkoj sali škole.

Redovna nastava u školskom objektu za učenike od I do V razreda počinje 02.09.2020.godine u 8,00 sati. čas traje 30 minuta, a mali odmori između časova 5 minuta. Za učenike koji nastavu pohađaju u školskom objektu nema velikog odmora. Znamo da su učenicima mnogo nedostajali drugari i učiteljice, ali ovaj put molimo da budemo discilinovani i bez izliva nježnosti ( grljenje i slično).

Učenici predmetne nastave online nastavu počinju po rasporedu u srijedu 02.09.2020.godine. Čas traje 30 minuta, mali odmor 5 minuta, a poslije trećeg časa veliki odmor u trajanju od 20 minuta.

Ulazak u školski objekat dozvoljen je samo za učenike i radnike škole. Samo u izuzetnim situacijama i uz odobrenje direktora škole u školu mogu ući roditelji ili neka stranka.

Učenici koji pohađaju nastavu u školskom objektu se ispred škole okupljaju na iscrtane pozicije poštujući fizičku distancu i obavezno nose masku. Nastavnici razredne nastave uvode učenike u školu uz obaveznu dezinfekciju ruku i obuće. Učenici zaštitne maske nose do svojih učionica. Za vrijeme nastave u učionicama učenici ne nose maske, a nastavno osoblje nosi zaštitnu masku. U svakom slučaju se vodi računa o fizičkoj distanci. Za kretanje unutar školskog objekta učenici koriste maske. Nastavno osoblje ima obavezu poštivanja propisanih protokola vezano za definfekciju ispred učionica i obavezno pranje ruku učenika. Ispred svake učionice biće obezbjeđeno sredstvo za dezinfekciju, a u toaletima dovoljne količine sapuna i toalet papira.

Roditelji učenika učenike dovode do školskog dvorišta bez zadržavanja u istom. Kao što je navedeno privremeno je na snazi zabrana ulaska roditelja u školski objekat. Molimo roditelje učenika da svakodnevno prate zdravstveno stanje djece i da u cilju zaštite dijete sa bilo kakvim simptomima bolesti i povišenom temperaturom ne šalju u školu. Roditelji se školi mogu obratiti putem službenih mail adresa.

Biblioteka škole radi svakodnevno, a za učenike koji pohađaju online nastavu dostupna je u terminima od 12 do 14 sati uz obavezno nošenje zaštitne maske i dezinfekciju ruku i obuće na ulasku u školu.

Korisnici usluga produženog boravka  po djecu dolaze pred školu gde se putem videointerfona javljaju voditeljici produženog boravka i obavještavaju o svom dolasku.

Još jednom molimo sve zainteresirane roditelje za usluge produženog boravka za se prijave na e-mail adresu:produzeniboravak2020@osvs.edu.ba ( sa tačnim terminom početka korištenja usluga). Prijave su nam neophodne radi organizacije i obezbjeđivanja uslova za fukcionisanje produženog boravka u skladu sa aktuelnom situacijom i preporukama.

Molimo Vas da se čuvate, nosite zaštitne maske, držite fizičku distancu i poštujete preporuke nadležnih organa, te upute radnika škole.