Nastavljen projekat „365 sport plus“

Budući da je Vlada Federacije BiH donijela odluku o ukidanju stanja nesreće koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa, te da je ranije na snagu stupila i odluka o početku rada sportskih i rekreacijskih centara, kao i odluka kojom se sportistima dozvoljava da se vrate u trenažni proces, nastavljena je realizacija projekta „365 sport plus“.

Ulaganje u sport je jedan od prioriteta Općine Centar Sarajevo koja je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar je pokrenula projekat u okviru kojeg osnovci sa područja ove lokalne zajednice na raspolaganju imaju: nogomet, košarku, rukomet, odbojku, tenis, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina.

Nakon pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa projekat „365 sport plus“ je nastavljen. Projekat realizira JU „Centar za sport i rekreaciju“ čiji je osnivač Općina Centar. Treninge vode profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja, a termini održavanja su:

– škola tenisa (subota i nedjelja od 9 sati – Tenis tereni Koševo)

– mali nogomet (utorak i petak od 15.30 sati – FIS);

– nogomet (ponedjeljak, srijeda i petak od 9.15; 14.15 i 15.30 sati – FIS)

– univerzalna škola sporta (utorak i četvrtak od 17.45 sati – FIS);

– univerzalna škola borilačkih vještina (utorak i četvrtak od 19 sati – FIS).

– škola odbojke (subota i nedjelja od 9 sati – FIS)

– škola rukometa (subota i nedjelja od 10.15 sati – FIS)

– škola košarke (subota i nedjelja od 11.30 sati – FIS)

Cilj je omasoviti bavljenje sportom, te pomoći da mladi budu ambasadori naše zemlje i da nas predstavljaju u svijetu na najbolji mogući način, bilježeći velike sportske uspjehe.

Djeca koja se žele prijaviti za određeni sport mogu to učiniti dolaskom direktno na trening ili u prostorije FIS-a (Mis Irbina 10), ili na broj telefona 033/268-760.