Obavještenje za učenike prvih i devetog razreda

U srijedu 03.06.2020.godine se završava nastava za učenike prvih i devetog razreda. Budući da još uvijek očekujemo zvaničan dopis o izmjeni Školskog kalendara, u srijedu 03.06.2020.godine će se najvjerovatnije raditi po rasporedu od petka zbog nadoknade za 04.10.2020. godine (Dan učitelja). Očekujemo zvaničnu potvrdu izmjene Školskog kalendara.

Molimo učenike da na vrijeme izvrše obaveze prema školi ( vraćanje knjiga u biblioteku, vraćanje udžbenika, sportske i druge opreme. Biblioteka je otvorena svaki dan za učenike od 9 do 14 sati.

Učenicima devetog razreda sugeriramo da još jednom provjere svoju dokumentaciju u kućama (uvjerenje o završenom osmom razredu i slično) koja će im trebati za upis.

Podjela svjedočanstava i uvjerenja za učenike devetog razreda će se obaviti 11.06.2020.godine u 10 sati u školi ili u nekom drugom terminu i na drugoj lokaciju (u skladu sa dogovorom).

Podjela uvjerenja o završenom prvom razredu će biti obavljena 22.06.2020.godine u 10 sati u učionicama prvih razreda. Našim prvačićima želimo ugodan ljetni raspust uz molbu da i u danima raspusta pronađu malo vremena i ponove ono što su radili u prvom razredu, te da uz opuštanje i rekreaciju uče na očiglednim primjerima. Veoma je važno da na raspustu dobro slušaju svoje roditelje. Mi se ponovo vidimo u septembru školskim klupama i našoj školi.

Našim maturantima želimo puno sreće u nastavniku školovanja u srednjim školama sa željama za dobro zdravlje, uspjeh u školovanju, uspješan profesionalni i emotivni razvoj, te porodičnu sreću. Nadamo se da će svi upisati škole i zanimanja koja žele. Moramo naglasiti da će nam mnogo nedostajati u školi ali vrijeme leti i oni koji su do juče bili mali sad su veliki. Ponosni smo na sve naše maturante i sretni jer smo se družili ovih devetog godina i bili dio njihovih a oni naših života. Bilo je tu uspona i padova, ali prave ljubavi i prijateljstva nikad nije nedostajalo.

U vremenu koje dolazi naši maturanti znaju da ima jedna kućica draga srcu mom, kućica u kojoj vrata nisu nikad zatvorena za sve njene đake. Ta kućica Vam se dobro znana, to je Vaša škola.

Krenite dalje dragi naši učenici, i  budite prije svega dobri, pošteni i časni ljudi.

Sretno dragi naši…