Online Dan škole

Dobro došli na online događaj obilježavanja 58.rođendana naše škole.

Dragi naši učenici, poštovani roditelji, uvažene kolege, prijatelji naše škole,

Hvala Vam što pratite podržavate našu školu. Izuzetno smo sretni jer Vaša podrška je iz dana u dan sve veća. Naša škola je u protekloj godini nastavila svoj rast i razvoj. Stvaramo optimalne uslove za naše učenike, upis učenika u školu ima pozitivan trend rata i nadamo se da će se tako nastaviti. Napredak ove škole će biti izvjestan i u narednom periodu, imamo nove infrastrukturne projekte za bolji boravak i rad učenika. Stalno se osnažujemo stručnim kadrom i permanentnim usavršavanjem nastavnog , stručnog i tehničkog osoblja škole. Najveću snagu crpimo iz onih bez kojih postojanje škole ne bi imalo smisla a to su naši učenici. Oni su ti koji zaslužuju više, koji nam daju snagu i elan za nove pobjede, oni su ti koji našu školu vode u budućnost. Zbog njih vrijedi dati sve od sebe jer to zaslužuju.

Moramo naglasiti da smo izuzetno ponosni na naše učenike, roditelje učenika, učitelje, nastavnie i sve radnike škole što su u vremenu pandemije izazvane Covid 19 virusom dali sve od sebe da škola radi i živi u punom kapacitetu.

Danas ćemo Vam prezentrati samo dio onoga što smo radili u ovoj školskoj godini. Veoma puno aktivnosti, na redovnoj i online nastavi. Učenje je proces koji traje, tako smo i mi iz školskih učionica i đačkih klupa prešli na online nastavu. I učimo zajedno, mali i veliki. Oprostite nam na greškama u našim objavama i videoprezentacijama jer  dug je put pred nama.
Veliko hvala učenicama i roditeljima učenika za učešće u obilježavanju ovog, za  sve nas veoma važnog datuma. Veliko hvala učiteljicama, nastavnicama i nastavnicima, te svim radnicima škole koji su danima neumorno radili na prikupljanju i uređivanju prezentacija i videoprojekcija, kako bi na najbolji mogući način obilježili Dan škole.

Posebnu zahvalnost dugujemo Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Općini Centar Sarajevo, Prosvjetno-pedagoškom zavodu i brojnim prijateljima naše škole koji su nam velika pomoć i podrška u radu.