Počela podjela paketa za porodice učenika koji se nalaze na spisku besplatnih užina

Nakon što su po nalogu načelnika dr. Nedžada Ajnadžića iz budžeta Općine Centar izdvojena sredstva i nabavljeni paketi sa sredstvom za dezinfekciju, po dva para zaštitnih maski i rukavica, te sapun i šampon, predstavnici Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti zajedno sa aktivistima Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar i volonterima završili su dostavu higijenskih paketa za penzionere koji se nalaze na evidenciji projekta „Hljeb i mlijeko“, a koji su ujedno i najugroženija kategorija.

Od danas je započela podjela paketa za porodice čiji su najmlađi članovi na evidenciji besplatnih đačkih užina. Tako će u okviru ove podjele paketi biti dostavljeni na 483 adrese naših sugrađana.

-Do današnjeg dana posjetili smo preko 1.500 sugrađana. Svakodnevno zaprimamo veliki broj poziva građana i nastojimo odgovoriti na njih i pomoći ljudima kojima je to neophodno. Osim podjele higijenskih paketa za najugroženije kategorije stanovnika svakodnevno licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe i koji su ugroženi i ne mogu izaći iz svojih domova nastojimo pomoći i u nabavci neophodnih potrepština, ističu iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

Brojevi na koji se građani Općine Centar mogu obratiti su: 033-860-106061-229-710060-315-4395 i 062-104-010.

Također, na teniskim terenima na Koševu postavljen je stacionar gdje uposlenici Centra za sport i rekreaciju i Centra kulture i mladih Općine Centar na brojeve telefona 062-022-032 primaju zahtjeve za pomoć.

Ovim putem još jednom upućujemo apel starijim sugrađanima da ostanu u svojim domovima, a da za sve nabavke koje podrazumijevaju izlazak iz kuće, pozovu volontere koji će za njih obaviti neophodni posao.

http://www.centar.ba/novost/16347/pocela-podjela-paketa-za-porodice-ucenika-koji-se-nalaze-na-spisku-besplatnih-uzina