OBAVIJEST – odgađanje do daljnjeg realizacije odgojno-obrazovnog procesa u Kantonu Sarajevo

Poštovani,

Obavještavamo Vas da je danas, 24.3.2020. godine Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo donijelo Naredbu kojom se odgađa do daljnjeg redovan odgojno-obrazovni proces u svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, te redovni nastavno-naučni proces na svim visokoškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić donio je danas Naredbu kojom se do daljnjeg odgađa redovan odgojno-obrazovni proces u svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, te redovni nastavno-naučni proces na svim visokoškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo.

“Online nastava u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo se nastavlja realizirati u skladu sa ranije izdatim instrukcijama Ministarstva i Uputstvom za realizaciju prakse ‘Online nastava’ za osnovne i srednje škole”, navodi se u Naredbi.

Također se do daljnjeg odgađa i rad produženog boravka u osnovnim školama.

Ova naredba je donesena u skladu sa odlukama Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH o proglašenju nastanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine, te zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom, kao i u skladu sa naredbama Federalnog štaba civilne zaštite i Odlukom Vlade KS o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom.

[pdf-embedder url=”http://osvs.edu.ba/wp-content/uploads/2020/03/naredba.pdf”]