Festival osnovnih škola Općine Centar

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar u ponedjeljak, 06.05.2019.godine će se održati I Festival osnovnih škola Općine Centar. Na platou KSC “Skenderija” će biti predstavljene sve osnovne škole kroz likovne, art i inkluzivne radionice, izložbe rukotvorina i radova iz domena tehničke kulture, prezentacije…U sali Doma mladih će biti održan kulturno-zabavni program. Manifestacija počinje u 13 sati i 30 minuta i program traje 120 minuta.
Učenici naše škole nastupaju sa plesnom tačkom “Što nas ima mašala” i nastupom folklora sa igrama iz Sarajeva, te recitalom “Zemljo naša, vječna i jedina”, a na platou imamo razne sadržaje: likovnu art radionicu, radionicu o lijepom ponašanju “Dječiji bonton”, inkluzivnu radionicu na kojoj ćemo praviti kućice za ptice sa drugarima iz zavoda “Mjedenica” i “Udruženja “Skakavac”, pokaznu vježbu mbot robota, te izložbu likovnih i tehničkih radova učenika naše škole.

Pozivamo roditelje učenika, sve prijatelje naše škole, kao i građane da nas podrže svojim prisustvom ovoj jedinstvenoj manifestaciji.