OBAVJEŠTENJE

U skladu sa Školskim kalendarom zbog obilježavanja Praznika rada nastava se neće realizovati u srijedu 01.05.2019.godine i u četvrtak 02.05.2019.godine. Nastava se redovno nastavlja u petak 03.05.2019.godine po važećim rasporedima.
Koristimo se prilikom da svim učenicima, roditeljima učenika, kolegama i građanima čestitamo Praznik rada sa željama da ovaj praznik provedu u lijepo druženju i lijepoj atmosferi.

Pored toga, želimo skrenuti pažnju na historijski datum 02.05. koji se obilježava kao Dan Općine Centar. Ponosni smo na naše pale i preživjele branitelje – heroje koji su na taj dan odbranili našu Općinu, naš grad i našu domovinu. 
Dana 03.05.2019.godine učenici sedmih i osmih razreda naše škole i odgovorne osobe iz škole će učestvovati na obilježavanju godišnjice formiranja Odreda Soukbunar Arrmije Bosne i Hercegovine. Ova jedinica je nastala iz mahala koje okružuju našu školu ( Soukbunar, Mrakuša, Urijan dedina, Vranjače, Cicin Han, Borak…) i pripadnici ove jedinice su bili roditelji, članovi porodica i komšije naših sadašnjih i bivših učenika. Naša škola tradicionalno uzima učešće u obilježavanju pa će tako biti i ove godine. Historijski sat je u 13 sati u MZ “Soukbunar”, a centralna manifestacija je na spomen obilježju Debelo brdo u 14 sati. Za učenike su obezbjeđeni sokovi i sendviči, kao i boravak u adekvatnom prostoru u slučaju kiše. molimo roditelje učenika za razumjevanje jer je povratak pred školu planiran za 14 sati i 45 minuta.
Uz zahvalu braniteljima u povodu Dana Općine Centar upućujemo srdačne čestitke svim građanima Općine Centar, Načelniku općine prof. dr. Ajnadžić Nedžadu, Općinskom vijeću i kompletnoj općinskoj administraciji.