OBAVJEŠTENJE

OBAVJEŠTAVAMO SVE UČENIKE, RODITELJE UČENIKE I POSJETIOCE ŠKOLE DA SE OD 20.08.2018.GODINE IZVODE RADOVI PO PROJEKTU ENERGETSKE EFIKASNOSTI NA ŠKOLSKOM OBJEKTU. UGOVOR ZA RADOVE JE POTPISAO UNDP SA IZVOĐAČEM RADOVA I ROK ZA IZVOĐENJE RADOVA JE 60 DANA. CILJ SVIH AKTIVNOSTI JE STVARANJE BOLJIH USLOVA ZA RAD I BORAVAK UČENIKA PA VAS MOLIMO ZA RAZUMJEVANJE U OVIM IZMJENJENIM OKOLNOSTIMA.

NASTAVA IZ PREDMETA TJELESNI ZDRAVSTVENI ODGOJ SE NEĆE MOĆI REALIZOVATI U FISKULTURNOJ SALI U PRVE TRI SEDMICE NASTAVE ZBOG UKLANJANJA I ZAMJENE STOLARIJE I STAKLENIH PRIZMI. NASTAVA IZ PREDMETA TJELESNI I ZDRAVSTVENI ODGOJ ĆE SE REALIZOVATI U UČIONICAMA ILI U ŠKOLSKOM DVORIŠTU. ŠKOLSKI CICIBAN PARK SE NEĆE MOĆI KORISTITI U PRVE TRI SEDMICE NASTAVE ZBOG RADOVA NA ZAMJENI STOLARIJE I POSTAVLJANJU TERMO FASADE. UČENICI I SVI POSJETIOCI ŠKOLE ĆE PRVE TRI SEDMICE NASTAVE KORISTITI ULAZ SA SJEVERNE STRANE ŠKOLE (REDOVAN ULAZ), A NAKON ZAVRŠETKA RADOVA NA FASADI SA JUŽNE STRANE ŠKOLE ŠKOLSKO DVORIŠTE ĆE BITI ZATVORENO I U FUNKCIJI ĆE BITI ULAZ SA ŠKOLSKOG PARKINGA.  ZA VRIJEME RADOVA I POSTAVLJANJA SKELE SA SJEVERNE STRANE OBJEKTA ZABRANJENO JE BILO KAKVO KRETANJE, A BIĆE ZATVORENA I KAPIJA NA ŠKOLSKOM DVORIŠTU. U TOM PERIODU UČENICI ĆE  VELIKI ODMOR PROVODITI U ŠKOLSKOM CICIBAN PARKU DO KOJEG ĆE DOĆI BEZBJEDNIM PUTEM KROZ ŠKOLSKI OBJEKAT.

ŽELIMO NAGLASITI DA ŠKOLA, MINISTARSTVO I OPĆINA CENTAR NISU MOGLI UTICATI NA VRIJEME POČETKA RADOVA I NISMO JEDINA ŠKOLA KOJA JE TRENUTNO U OVAKVOJ SITUACIJI. SVE AKTIVNOSTI I NADZOR PROVODI UNDP.

BUDUĆI DA SU OVE AKTIVNOSTI U NAJBOLJEM INTERESU UČENIKA I ŠKOLE MOLIMO ZA RAZUMJEVANJE I POŠTIVANJE UPUTA UPOSLENIKA ŠKOLE.

UČENIKE MOLIMO DA SE NE PRIBLIŽAVAJU MJESTU IZVOĐENJA RADOVA PRIJE I POSLIJE NASTAVE UZBOG LIČNE BEZBJEDNOSTI. ZA VRIJEME NASTAVE DEŽURNI NASTAVNICI I UPOSLENICI ŠKOLE ĆE DAVATI UPUTE I INSTRUKCIJE UČENICIMA O KRETANJU, TE VODITI RAČUNA DA ISTI NE DOĐU U ZONU IZVOĐENJA RADOVA. RODITELJE UČENIKA MOLIMO ZA STRPLJENJE I RAZUMJEVANJE NOVONASTANE SITUACIJE, OD RODITELJA OČEKUJEMO POMOĆ I PODRŠKU U OVIM AKTIVNOSTIMA.

VEOMA BRZO NAŠA ŠKOLA ĆE IMATI PUNO LJEPŠI IZGLED I PUNO BOLJE USLOVE ZA RAD I BORAVAK UČENIKA, PA SE NADAMO DA ĆEMO ZAJEDNO SVI DATI SVOJ DOPRINOS I IMATI RAZUMJEVANJA ZA NAJVAŽNIJI PROJEKAT U KOJI JE UKLJUČENA NAŠA ŠKOLA.

 

SARAJEVO, 06.09.2018.GODINE                                                     DIREKTOR ŠKOLE

MEHO PIRIĆ