Početak nastave u novoj školskoj godini

Poštovani roditelji, dragi učenici u ponedjeljak 03.09.2018.godine počinje nova školska 2018/2019.godina.

Za učenike od II do IX razreda nastava počinje u 8,00 sati i prvi čas imaju kod razrednica gdje će dobiti raspored časova i ostala uputstva vezano za početak školske godine. Nakon toga učenici će po rasporedu obići nastavnice/nastavnike i dobiti uputstva vezano za udžbenike, pribor i ostale obaveze.

Termin za prijem prvačića usklađujemo sa Općinom Centar zbog uručivanja poklona za prvačiće. Kao što je poznato Općina Centar je obezbjedila ruksake sa školskim priborom i udžbenike za učenike prvog razreda i predstavnici Općine Centar trebaju uručiti te poklone prvačićima. U narednih par dana očekujemo potvrdu termina prijema prvačića od strane Općine Centar. I tu  nije kraj, Općina Centar će nas i dalje podržavati. Kada dobijemo konkretnu informaciju odmah ćemo javno objaviti termin prijema prvačića.

Zbog početka radova na projektu energetske efikasnosti, te radova u školskom objektu na sanaciji  pojedinih učionica molimo učenike i roditelje učenika za razumjevanje, te poštovanje uputa i instrukcija uposlenika škole.

[pdf-embedder url=”http://osvs.edu.ba/wp-content/uploads/2018/08/Plakat-Pocetak-skolske-godine-pocnimo-zajedno.pdf” title=”Plakat Pocetak skolske godine-pocnimo zajedno”] Svi se moramo malo strpiti da bi uskoro imali puno bolje uslove za rad i boravak naših učenika.

Sretan početak nastave svim učenicima, roditeljima učenika i uposlenicima naše škole.