Edukacije za roditelje

U protekloj sedmici smo uz saradnju sa kolegicama i kolegama iz nevladinog sektora organizovali tematske edukacije za roditelje učenika. U utorak 15.11.2016. godine održano je predavanje interaktivnog tipa za roditelje učenika osmog i devetog razreda. Gosti predavači su bile kolegice psihoterapeuti iz Udruženja “Kontakt Homini” . Tema predavanja je obuhvatila širok spektar savjetodavnog rada sa roditeljima, te img_20161117_174742 img_20161117_175059svih mogućih poteškoća i problema razvojnog doba puberteta i adolescencije. Kolegice su svojim stručnim savjetima nastojale ojačati naše roditelje za što efikasnije suočavanje sa svim poteškoćama na koje u kontaktu sa djecom naiđu.
U četvrtak 15.11.2016.godine predstavnici Udruženja “EduIT” su održali prigodno predavanje za roditelje učenika četvrtog i petog razreda. Tema predavanja je bila: “Porodična sigurnost”. Kroz ovo predavanje kolege su aktuelizirali pitanje sigurnosti djece na internetu i pitanje “cyber bullinga”. Također, predstavljeni su besplatni alati za kontrolu korištenja interneta od strane roditelja.
Zahvaljujemo se kolegicama i kolegama iz Udruženja “Kontakt Homini” i “EduIT” na odličnim predavanjima,a posebna zahvala za roditelje učenika koji su bili strpljivi i nadamo se da su bar nešto korisno čuli i naučili.